Produktdata

Registrering i forbindelse med det udvidede ansvar:


Er I ikke leverandører i ByggeBasen, men ønsker at registrere jer i forbindelse med udvidet ansvar, kan I tilmelde jer til dette i ByggeBasen her.

Leverandørregistrering

Registreringen af leverandører i forbindelse med udvidet ansvar er væsentligt for kunderne hos byggecentre og byggemarkeder. Specielt håndværkere og entreprenører vil benytte dette site til at se hvilke leverandører, som giver et udvidet ansvar på deres byggematerialer.

En tiltrædelse af et udvidet ansvar på en leverandørs byggematerialer vil uden tvivl være en væsentlig salgsparameter, da leverandøren viser, at de står inde for egne produkter. Det vil samtidig give en tryghed for kunderne at vælge deres byggematerialer fra disse leverandører. Da sitet vil være åbent for alle, vil det også virke i markedsføringsøjemed for leverandører, der er tiltrådt.

De fleste leverandører har allerede accepteret et udvidet ansvar igennem forhandlerkædernes indkøbsbetingelser. Derfor vil ansvaret for mange leverandører ikke ændres. En registrering på denne side er dog nødvendig for, at en videregivelse af en udvidet ansvarsperiode på byggematerialer vil være aktiv i forbindelse med DB12 salgs- og leveringsbetingelser. I kan se et eksemplar af DB12 her.

Registreringen ift. udvidet ansvar sker i ByggeBasen via login til venstre. Grunden til at registreringerne sker i ByggeBasen er for at gøre det så nemt som muligt for leverandørerne og for at holde fast i, at produktoplysningerne samles i ByggeBasen. Derfor skal brugeroplysninger til ByggeBasen benyttes for at registrere sig i forbindelse med det udvidede ansvar.

Der er mulighed for at registrere sig på følgende tre måder:

  • Leverandøren har tiltrådt aftale om udvidet ansvar for byggematerialer
  • Leverandøren har angivet ikke at have byggematerialer
  • Leverandøren har valgt ikke at tiltræde aftale om udvidet ansvar
Menu
Relaterede links:
DB
FAQ

Uddrag fra byggevareforordningens definition for byggematerialer:

»byggemateriale«: enhver vare eller ethvert system, som fremstilles og bringes i omsætning med henblik på at indgå varigt i bygværker eller dele heraf